SiBuy.si - Slovenski MARKETplac - Mesto mnogih trgovin


Pogoji poslovanja

 
SiBuy.si je spletni portal , ki ga upravlja podjetje B studio d.o.o  Proizvodnja, trgovina, storitve, registrirana pri Okrožnem sodišču v Kranju, Št. registrskega vpisa v sodni register 1/08545/00. Davčna številka SI 30859891, smo zavezanec za ddv, v nadaljevanju  upravitelj.

Splošni pogoji spletne strani siBuy.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Svetujemo vam, da pred uporabo spletnga portala pazljivo preberete spodaj navedene splošne pogoje poslovanja. Z uporabo spletne strani www.siBuy.si izrazite svoje strinjanje z navedenimi pogoji poslovanja. Če se s pogoji ne strinjate, vas prosimo, da ne uporabljate spletne strani siBuy.si. Upravitelj spletnega mesta siBuy.si,  B studio d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe pogojev poslovanja spletnega mesta siBuy.si kadarkoli. O spremembah splošnih pogojev poslovanja bodo uporabniki obveščeni na spletnih straneh siBuy.si.
Z registracijo oz. izvršitvijo nakupa vsak obiskovalec spletnega mesta siBuy.si postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani siBuy.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


 
SiBuy.si je spletni portal, ki združuje različno ponudbo različnih ponudnikov - registriranih podjetij in samostojnih podjetnikov na enem mestu - v nadaljevanju Ponudniki ali člani.
Upravitelj spletne strani siBuy.si omogoča različnim ponudnikom – registrirana podjetja in samostojni podjetniki, da predstavljajo in oglašujejo svoje ponudbe za svoj račun in svoj prevzem obveznosti do kupca oziroma naročnika. Podjetja ali samostojni podjetniki si lahko registrirajo svojo trgovino -oddelek na spletnem portalu siBuy.si. S tem si pridobi oglaševanje svojih prodajnih ponudb na portali siBuy.si , ki združuje ponudbe različnih podjetij in različnih izdelkov. Hkrati vsak, ki registrira svoje podjetje in ponudbo na portali siBuy.si dobi svojo spletno stran na kateri objavlja svoje podatke, svoje pogoje poslovanje, kontakte, ipd, ki so dostopni vsakemu uporabniku spletnega mesta. Vsak registriran ponudnik – podjetje ali s.p. se strinja s pogoji poslovanja in odgovornostjo do kupca, ki izvede naročilo. Zagotoviti mora kontakt s kupcem in dostaviti naročeno blago kupcu. Izpolnjevati mora vse pogoje v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi priporočil GZS. Za vsako naročilo, ki ga prejme preko siBay.si mora odgovoriti, da kupec lahko potrdi naročilo ali se dogovorita o nadaljnji prodaji glede na povpraševanje. Potrjeno naročilo se smatra takrat ko se ponudnik (podjetje) in kupec dogovorita o ceni, dobavi , plačilnih pogojih, garanciji, vračilu itd.. naročenega in to potrdita s sporazumnim naročilom.
Spletni portal siBuy.si služi kot posrednik pri predstavitvi različnih podjetji in njihovih ponudbah. SiBuy.si ne prejema nobenih plačil za izdelke naročene preko portala siBuy.si in ne nosi odgovornosti dostave izdelkov ponudnika izdelka do naročnika izdelka.
Za vse podatke, ki jih navajajo različni ponudniki ( trgovci na portalu siBuy.si) so za resničnost teh podatkov odgovorni ponudniki oglaševalci sami. Upravitelj strani siBuy.si ni odgovoren za resničnost ponudb, ki jih objavljajo ponudniki in oglaševalci, ter ne nosi odgovornosti do kupcev, ki se dogovarjajo s posameznimi oglaševalci. V primeru neresničnih ali zavajajočih ponudb upravitelj ukrepa z odstranitvijo takih ponudb in izločitvijo takega oglaševalca iz sistema ponudnikov, če je to potrebno.
 
Naročilo preko košarice se vrši neposredno prodajalcu ( ponudniku) določenega izdelka. Naročilo preko košarice ni obvezujoče temveč se smatra kot stik s prodajalcem določenega izdelka in kot oddaja povpraševanja za določen izdelek ali več izdelkov. Ob naročilu preko košarice kupec prejme potrditev o prejemu povpraševanja od ponudnika ( trgovca) s katerim se dogovori za naročilo izdelka, plačilo in dostavo. Košarica poenostavlja stik med prodajalcem in kupcem za lažjo izvedbo morebitnega naročila. Naročilo izdelka preko košarice se lahko smatra kot naročilo, če kupec ki je oddal naročilo in prejel ponudnikovo povratno obvestilo ponovno potrdi naročeno naročilo blaga. Preklic naročila pa prav tako naredi s povratnim odgovorom ponudniku in navede preklic naročila.

Ponudnik, član  - oglaševalec

Ponudnik ali član, ki je pravna oseba ali s.p. lahko sam ustvari uporabniški račun, ki mu omogoči objavo posameznih ponudb izdelkov ter ureditev podatkov, ki jih želi predstaviti uporabnikom strani. Z oglaševanjem lahko začne takoj, ko ustvari uporabniški račun. Z izbiro kateregakoli paketa pridobi brezplačno preizkusno dobo oglaševanja, ki ga ne zavezuje k nadaljevanju oglaševanja. Uporabnik- ponudnik soglaša, da mu upravitelj strani – B studio d.o.o. pred pretekom brezplačnega preizkusa pripravi ponudbo – predračun za nadaljnje oglaševanje. V primeru, da se uporabnik ne odloči za nadaljevanje oglaševanja mora uporabnik izvesti pisno odjavo od uporabe paketa in s tem oglaševanja, ki jo mora poslati na naslov sedeža podjetja upravitelja spletne strani siBuy.si – B studio d.o.o. Če tega ne stori, soglaša z nadaljnjim oglaševanjem, ki se zaračuna po ceniku - odvisno od paketa, ki ga je ponudnik – oglaševalec izbral. Odjavo oglaševanja lahko Oglaševalec odjavi kadarkoli do konca tekočega meseca. Odjava začne veljati ob nastopu naslednjega meseca. 


Kupec

Kupci v spletnem mestu siBuy.si so lahko fizične in pravne osebe, ki ustvarijo uporabniški račun. Fizične osebe pri nakupu dodatno varuje Zakon o varstvu potrošnikov. Uporabniki jamčijo za skladnost podatkov podanih pri registraciji in v procesu nakupa. Družba si v primeru kupčevih napak, zlorab ali kršitev pridržuje pravico do uveljavljanja zahtevkov za nastalo škodo.Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)
Ponudnik, ki oglašuje svoje ponudbe se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci


POGOJI NAKUPA

1. Oddaja naročila
Kupec se prijavi oziroma, če še nima ustvarjenega računa le-tega ustvari. Kupec nato izbere želen izdelek s klikom na gumb Dodaj v košarico. To dejanje kupca preseli na stran Košarica kjer lahko z spremembo števila v polju Količina ponovno spremenili število kosov posameznega izdelka, ki bi ga radi naročili(informacije v Košarici se osvežijo s klikom na gumb Posodobi košarico). Vsak kupec je v tej fazi nakupa seznanjen z vsemi podatki o ponudniku tega izdelka/ izdelkov V kolikor želi kupec nadaljevati z nakupovanjem klikne na gumb Nadaljujte z nakupovanjem. V kolikor želi kupec zaključiti z nakupom klikne na gumb Naroči ponudbo. S tem dejanjem pošlje vsebino košarice izbranemu trgovcu. Trgovec prejme vsebino naročila in kontaktne podatke zainteresiranega kupca, ter mu izdela točno ponudbo, ga obvesti o možnostih in načinih dobave izdelkov, dobavnih rokih in možnostih plačila.
Oddaja povpraševanja ni zavezujoča k nakupu in plačilu naročenega blaga. O naročilu in zavezujočem nakupu se dogovorita kupec in prodajalec.

2. Naročilo sprejeto
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

3. Naročilo potrjeno
Če kupec naročila ne prekliče in ga potrdi še z izbranim prodajalcem, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo(V kolikor se kupec odloči za plačilo po predračunu bo ponudnik kupcu praviloma še isti dan po elektronski pošti poslal predračun. Naročilo bo šlo v nadaljnjo obdelavo šele ob zaznavi plačila.). Ponudnik nato v roku dveh delovnih dni naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

4 Blago odpremljeno
V kolikor se uporabnik odloči za dostavo naročenega blaga na izbrani naslov, ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

5 Blago pripravljeno za osebni prevzem
Če ste se odločili za možnost osebnega prevzema naročenega blaga vas v tem elektronskem sporočilu obvestimo, da je naročeno blago nared za osebni prevzem.

Kupoprodajna pogodba
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.
Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku siBuy.siPLAČILO

Način plačila
Plačila se vršijo neposredno ponudniku naročenega izdelka. Spletni portal siBuy.si ne sprejema nikakršnih plačil končnega kupca. Vsa plačila se vršijo neposredno med ponudnikom in kupcem na različne načine v dogovoru s ponudniki - trgovci;

-Po predračunu oz. z nakazilom na transakcijski račun ponudnika izdelka . Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila oz. predračuna.
-Plačilo po povzetju.
Vsa plačila in dogovor o plačilih se vrši med ponudnikom in kupcem določenega izdelka.
-Plačilo ob osebnem prevzemu pri ponudniku – trgovcu.
 
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Prečrtane cene veljajo za redne cene izdelka, neprečrtana cena pa je lahko akcijska cena ali cena s popustom. V primeru objavljene prečrtane in neprečrtane cene za nakup velja neprečrtana cena s popustom. Akcije in popusti se objavljajo v različnih časovnih obdobjih in veljajo do preklica. Za nakup vedno velja neprečrtana cena. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub naporom, da bi zagotovili ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V primeru neažurirane cene ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

Akcijske cene, popusti - prečrtane cene
Prečrtane cene veljajo za redne cene izdelka, neprečrtana cena pa je lahko akcijska cena ali cena s popustom. V primeru objavljene prečrtane in neprečrtane cene za nakup velja neprečrtana cena s popustom. Akcije in popusti se objavljajo v različnih časovnih obdobjih in veljajo do preklica. Za nakup v trenutku oddaje naročila vedno velja neprečrtana cena.
Vse cene so v EUR in vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Spletna cena je cena po kateri so izdelki na voljo vsem registriranim uporabnikom spletnega mesta sibuy.si

DOSTAVA IN DOBAVNI ROKI

Za dostavo izdelkov je odgovoren ponudnik – podjetje pri katerem je izdelek naročen. Ponudnik poskrbi za dostavo in obveščenost kupca – stranke , ki je izdelek naročila. Če je potrebno, se o dostavi in stroških medsebojno dogovorita. Skupaj z dobavitelji in našimi logističnimi partnerji si prizadevamo da bi bili naročeni izdelki dobavljeni na najbolj optimalni način. Izdelke naročene v spletni trgovini (izdelki, ki jih je mogoče poslati po pošti) dostavljajo različne dostavne službe odvisno od ponudnika. Dostava blaga je omejena na ozemlje države Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob naročilu. Stroški dostave se obračunajo pred zaključkom naročila.
Stroški dostave

Strošek dostave zaračuna vsako posamezno podjetje s katerim se sklene naročilo. Strošek dostave je odvisen od vrste izdelka oziroma njegove teže, načina dostave in ostalih lastnosti, ki se upoštevajo za izračun dostave. Ob plačilu po povzetju vas bremeni še dodatni stošek provizije Pošte Slovenije (po ceniku Pošte Slovenije), ki trenutno znaša 1,05 eur za pakete do 98 eur oziroma 1.07% od vrednosti od vrednosti naročila za pakete, ki ta znesek presegajo. Provizijo plačate poštarju in ni vključena v vrednost paketa.

Naslovi za dostavo
siBuy.si vam omogoča da so vam naročeni izdelki dostavljeni na naslove, ki niso identični vašemu domačemu naslovu. Tako vam lahko naročeno blago dostavimo npr. na vikend ali v službo. Alternativne naslove lahko nastavite v vašem osebnem računu pod rubriko Upravljanje z naslovi. Med različnimi naslovi za dostavo lahko izbirate na Blagajni v koraku Informacije o dostavi oz. če alternativnega naslova še nimate ustvarjenega le-tega na tej točki ustvarite.

Dobavni roki
Dobavni roki navedeni na straneh izdelkov so informativni in izražajo okviren čas v katerem so izdelki dobavljeni iz strani naših oglaševalcev in nato dostavljeni do končnega kupca. O predvidenem dobavnem roku je kupec obveščen ob potrditvi naročila s strani ponudnika v elektronskem sporočilu Naročilo potrjeno. Izdelki, ki so označeni z Na zalogi gredo na pot običajno še isti dan.
Ob hkratnem naročilu več izdelkov, ki imajo npr. različne dobavne roke, si ponudnik pridržuje pravico poslati blago v več pošiljkah. S pošiljanjem v več pošiljkah za kupca ne nastanejo nikakršni dodatni stroški.

Osebni prevzem
Izdelke, kupljene na siBuy.si, lahko po dogovoru s ponudnikom prevzamete v njihovih poslovnih prostorih v času delovnega časa. Naročeno blago lahko prevzamete šele takrat, ko je le-to pripravljeno za prevzem.
Dostava in montaža
Za izdelke , ki jih ni možno poslati po pošti  se dobava vrši po dogovoru s kupcem. Vsi dogovori potekajo med kupcem in ponudnikom izdelka (oglaševalcem spletnega portala siBuy.si)VRAČILO BLAGA - pravica do odstopa

Vsi ponudniki – oglaševalci spletnega portala siBuy.si soglašajo z pravico kupca do odstopa od pogodbe v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.
V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot po členu 43č in 43d), ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči , da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo zato treba navesti razlog. To lahko kupec stori preko obrazca za odstop od pogodbe –  Obrazec povezava   Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. O nameravanem vračilu mora kupec preko obrazca za odstop od pogodbe obvestiti ponudnika, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na naslov podjetja ali na e-mail pri katerem je bil izdelek kupljen, blago pa vrniti v nadaljnjih 14 dneh. Ponudnik vrne kupcu vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v roku 14 dni od sporočila o odstopu od pogodbe.
Če kupec od pogodbe odstopi, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati podjetju v petnajstih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka. Blago mora biti vrnjeno skupaj z originalno embalažo. Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da artikel lahko odpreš, pregledaš in če ti ne ustreza, ali pa so bila tvoja pričakovanja napačna, odstopiš od nakupa.
Ta priporočila ne veljajo, če je blago ob nakupu uničeno, poškodovano, v okvari, ne deluje ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec je ob prevzemu blaga, osebnem ali ob dostavi, dolžan pregledati skladnost blaga z naročilom. V primeru vidne poškodbe embalaže mora biti reklamacija kupca ponudniku ali dostavni službi podana ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžen sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, ali so izdelki v paketu poškodovani, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi ali pri ponudniku. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda in preveri vsebino v navzočnosti dostavljača.
 
Za vračilo blaga, ki ga ni možno vrniti po pošti  veljajo pogoji Iz garancije pridobljene ob nakupu in pogoji v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2). Stroški se obračunajo po ceniku veljavnem v času nakupa.
V primeru, da je bil tak izdelek prevzet na sedežu podjetja s strani kupca, pa ga je kupec dolžan vrniti in dostaviti na sedež podjetja. Stroški, ki bremenijo kupca v tem primeru so le dostava izdelka na sedež podjetja.

 

Garancija

Vsako uveljavljanje garancije kupec vrši neposredno s ponudnikom izdelka pri katerem je bil le ta kupljen. Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.
Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.
Ponudnik je, v skladu z zakonom, dolžan kupcu zagotoviti garancijo za brezhibno delovanje kupljenega blaga. Garancijo lahko kupec uveljavlja neposredno pri ponudniku. Garancijo lahko kupec uveljavlja z garancijskim listom in računom prodajalca. Ponudnik je dolžan garancijsko popravilo opraviti v 45 dneh od prejema blaga, v nasprotnem primeru pa artikel zamenjati z drugim, enakovrednim in brezhibnim artiklom. . Vračilo blaga v garancijo se opravi v skladu s pogoji, ki jih proizvajalec navede na garancijskem listu, kupec z vračilom nima stroškov.

Stvarna napaka
za stvarno napako se šteje;
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.
Uveljavljanje stvarne napake; Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pojavijo po dveh letih po nakupu. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Upravitelj spletnega mesta siBuy.si, B studio d.o.o., je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Upravitelj za namene izvajanja naročil hrani naslednje podatke:
ime in priimek
naslov in kraj bivanja
naslov elektronske pošte
kontaktno telefonsko številko
geslo v šifrirani obliki
ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu siBuy.si.
Upravitelj v skladu z Zakonom o varstvu podatkov vaših podatkov ne bo posredoval nepooblaščenim tretjim osebam. Dostavnim službam bo posredovan vaš naslov in občasno telefonska številka izključno za namene opravljanja dostave.
Različna obvestila o akcijskih ponudbah in e-novice vam bomo pošiljali zgolj v primeru, da se boste nanje naročili.
Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.
 
 
Odveza odgovornosti
Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.
 
Upravitelj spletne strani SiBuy.si ni in ne more biti odgovoren za resničnost ponudb različnih ponudnikov. Vsak od ponudnikov (podjetja, s.p.-ji) odgovarjajo za resničnost navedenih podatkov, ponudb in storitev in so odgovorni za nadaljnje pošiljanje, dostavo in dobavo kupcu – naročniku. SiBuy.si redno preverja ponudnike in njihove ponudbe in v primeru kršitev ukrepa tako, da take ponudnike izloči iz sistema ponudnikov.Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.
Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb je na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.
Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Pravno obvestilo

siBuy.si in vsi podatki, slike in grafika prikazana na spletni strani so last podjetij, katera sodelujejo v sistemu siBuy.si in so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati, brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovne znamke in logotipi priznanih podjetij so njihova last. Nekatere slike so simbolične in ne odražajo dejanskega stanja izdelka ali storitve.
Podatki o prodajalcu se nahajajo pod rubriko Kontakt, kjer so navedeni vsi kontakti za komunikacijo v zvezi z vsemi členi pogojev poslovanja.
 
Prijava


Up. ime:
Geslo:

pozabljeno geslo?